Flaneren in de stad/marokko saidia souk



Verlaat het strand voor een paar uur en ga op ontdekkingstocht naar het fantastische erfgoed van Oujda. Cultuur, kunstnijverheid, monumenten, geniet op uw gemak van deze vreedzame stad.
Ontspanning en ontdekkingen
Strand van Saïdia
Maak een excursie naar Oujda, 60 km ten zuiden van Saïdia. Een perfect behouden gebleven schilderachtige medina met zijn souks waar u volop lokale kunstnijverheid vindt, en de fiere verdedigingswerken van de kashba. Een hartelijke plaats die u met open armen ontvangt.
Een boeiende geschiedenis
U bereikt de oude medina, aan de oostelijke kant, via een indrukwekkende ogivale poort met ter weerszijde een bastion, Bab Sidi Abdel Wahab. Volgens de legende werden de afgehakte hoofden van rebellen hier aan de bevolking getoond. Bab El Gharbi, een van de drie belangrijkste poorten van de medina, is van bescheidener afmetingen maar eveneens bijzonder mooi. Deze poort, aan de westkant van de medina, kleurt rood in de ondergaande zon. De veelbewogen geschiedenis van deze eeuwenoude stad zal u zeker boeien.
Een spirituele stop
Jachthaven
De grote moskee, uit het einde van de 13de eeuw, is het oudste monument van de medina. De drie fonteinen, langs de muren van de moskee, dragen bij tot een rustgevende sfeer die de godsdienstbeoefening ten goede komt. Via een straat rechts van de hoofdingang van de moskee komt u bij een meesterwerk van de 14de eeuwse architectuur, de merinidische medersa. Deze koranschool wordt beschouwd als het pronkstuk van Oujda.
Paleis en muziek
In 1938 heeft een rijke handelaar een prachtig paleis laten bouwen, Dar Sebti, dat te bezichtigen is. Er is nu een cultureel centrum gevestigd dat gewijd is aan de Arabisch-Andalusische muziek, de gharnatie muziek. Met een beetje geluk kunt u een schouwspel van traditionele zang en laalaoui dans bijwonen …
Te onthouden :

Saïdia is het ideale vertrekpunt voor een bezoek aan Oujda, een stad omgeven door imposante stadsmuren met prachtige poorten, met zijn souks, muziek en dans die een ontdekkingstocht zeker waard zijn.